over de kring

about

De Kring voor de geschiedenis van de pharmacie in Benelux werd opgericht in 1950 met als doel de bevordering van de studie en belangstelling voor de geschiedenis van de farmacie.

Bewust is indertijd gekozen voor een vereniging in Beneluxverband, omdat de geschiedenis van de Beneluxlanden zo verweven is dat men die historisch eigenlijk niet moet scheiden.

about

Sinds de oprichting organiseert de Kring 1 of 2 keer per jaar een congres en geeft 2 keer per jaar een Bulletin uit, waarin bijdragen over de farmaciehistorie worden gepubliceerd.

De Kring is ook een vraagbaak voor ieder die iets wil weten over de geschiedenis van de farmacie, of dat nu de geschiedenis van het apothekersberoep, de geschiedenis van de apotheken of de geschiedenis van het geneesmiddel of de geneesmiddelbereiding betreft.

Hebt u een vraag over farmaciehistorie? U kunt ons bereiken via kringbenelux@euronet.nl.

De Kring is ook lid van de International Society for the History of Pharmacy. Deze internationale vereniging werd opgericht in 1926 en telt inmiddels 23 nationale verenigingen als haar leden. Voor meer informatie volg de link International Society for the History of Pharmacy..